【优化方案】(新课标,全国卷Ⅰ)高考英语二轮复习 第一部分 语法
名词、冠词和代词
名 词
Ⅰ.单句语法填空
1.(2015·聊城模拟)In the rush hour,there were so many cars and____________(bus) on the road,so I was stuck.答案:buses
2.(2015·滕州5月模拟)For several weeks,Mrs.Edwards hoped to be one of the lucky____________(housewife) like many of her friends.
答案:housewives
3.(2015·广东深圳一模)But the man wasn’t sitting down with a sad____________(express).
答案:expression
4.(2015·青岛检测)For the millions and millions of people living in modern____________(time) they might have to change their diets,especially those with poorer nutrition quality.
答案:times
5.(2015·南阳一中二模)During our visit,the home was filled with____________(laugh).
答案:laughter/laughs
6.(2015·北京西城一模)Jack will hold a meeting where people can voice their____________(opinion) on today’s global economy.
答案:opinions
7.(2015·江西八校一模)However,the grass under our____________(foot) is green enough.As an old saying goes,he who is content with what he has is always happy.Happiness consists in contentment.
答案:feet
8.(2015·江西上饶三模)They are always gathering in their winter food in the middle of summer and they are making____________(prepare) for the long cold winter. 答案:preparations
9.(2015·山东潍坊二模)Like a phone,you will be able to receive____________(call) on your wrist.
答案:calls
10.(2015·河南考前质量检测二)It is thought that____________(different) in skin color are the result of climatic____________(adapt).
答案:differences;adaptation
Ⅱ.单句改错
1.(2015·石家庄模拟)According to a report,the habitat of many wild animals and plant,the Polar Bears included,is threatened.
答案:plant→plants
2.(2015·温州一模)Apart from doing some cleaning for the old people,giving some performance with my friends is another thing I can do.
答案:performance→performances
3.(2015·太原模拟)—Jeremy Lin works extremely hard.
—So he does.He is often seen sweating heavily before his teammate have even
arrived at the gym.
答案:teammate→teammates
4.(2015·日照模拟)I will never sell my furnitures to anyone at any time,whatever he may pay for it.
答案:furnitures→furniture
5.(2015·山东省实验中学模拟)He lost his way in a small village.Otherwise,he would have visited more places of interests yesterday.
答案:interests→interest
冠 词
Ⅰ.单句语法填空
1.(2016·河南三门峡考前适应性练习)Besides,shopping at this time of the year was not____________pleasant experience:people stepped on your feet or pushed you with their elbows(肘部),hurrying ahead to get to a bargain.
答案:a
2.(2015·福建龙岩质检)When we think of____________first thing on land,we probably think of strange animals coming out of the oceans.
答案:the
3.(2015·南阳一中三模)Have you experienced the thrilling sport—freeflying?Imagine falling towards the planet Earth at____________awesome speed of 300 kilometers per hour.You start your fall from over four kilometers above the Earth.
答案:an
4.(2015·山东日照二模)For most inpiduals,as____________result of eating foods rich in fats and sugar several years,they choose to go on a diet but do not succeed at the end.
答案:a
5.(2015·济南外国语模拟)Nowadays,how we can take good care of____________old is becoming____________hot and serious topic.
答案:the;a
6.(2016·青岛高三联合考试)I should be very interested to meet the man who threw the stone you mentioned in____________newspaper.
答案:the
7.(2015·河北邢台高三摸底考试)Driver:I’m terribly sorry,Officer.I won’t do it again.Could you please let me off with____________warning?
答案:a
8.(2015·石家庄二模)Our destination was Orewa,____________seaside town. 答案:a
9.(2015·青岛自主诊断)After____________short silence,the man told the doctor that he seized all the money that his father gave to his brother,who was abroad.
答案:a
10.(2015·山东泰安二模)It was a burning-hot summer’s day and I was longing to go swimming at the local pool.Instead,I was riding in____________back seat of the car as my parents drove to a friend’s house.
答案:the
Ⅱ.单句改错
1.(2016·江西九校联考)I think it good habit that in our spare time we read more books of great use.
答案:good前加a
2.(2015·河北衡水中学二模)Recently wildlife protection has become the increasingly popular topic all over the world.
答案:第一个the→an
3.(2015·河南开封二模)When children are ill,I try my best to take a good care of them.
答案:去掉a
4.(2015·陕西西安二模)Next month I’ll take trip to Australia,which is organized by my school.
答案:trip前加a
5.(2016·山西四校联考)Wall Street is famous street in New York city.It got its name from the wooden wall that used to stand where the street now runs.
答案:famous前加a
代 词
Ⅰ.单句语法填空
1.(2015·南昌二模)The first time I ever ate Chinese food.I love it.I noticed the fresh taste of the meat and vegetables.When I learned more about the food,I began to understand why____________has this special feature.
答案:it
2.(2015·江西高安中学模拟)I hope my parents won’t try to force me to do____________(they) favorite job.
答案:their
3.(2015·济南模拟)The plane is at present at John F.Kennedy International Airport in New York,where____________has been surrounded by the police.
答案:it
4.(2015·石家庄二模)“Speed up.70km/h isn’t fast enough.You are holding up the traffic,”another voice ordered from the seat next to____________(I).
答案:mine/me
5.(2015· …… 此处隐藏:6196字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
相关推荐:
- [外语考试]管理学 第13章 沟通
- [外语考试]07、中高端客户销售流程--分类、筛选讲
- [外语考试]2015-2020年中国高筋饺子粉市场发展现
- [外语考试]“十三五”重点项目-汽车燃油表生产建
- [外语考试]雅培奶粉培乐系列适用年龄及特点
- [外语考试]九三学社入社申请人调查问卷
- [外语考试]等级薪酬体系职等职级表
- [外语考试]货物买卖合同纠纷起诉状(范本一)
- [外语考试]青海省实施消防法办法
- [外语考试]公交车语音自动报站系统的设计第3稿11
- [外语考试]logistic回归模型在ROC分析中的应用
- [外语考试]2017-2021年中国隔膜泵行业发展研究与
- [外语考试]神经内科下半年专科考试及答案
- [外语考试]园林景观设计规范标准
- [外语考试]2018八年级语文下册第一单元4合欢树习
- [外语考试]分布式发电及微网运行控制技术应用
- [外语考试]三人行历史学笔记:中世纪人文主义思想
- [外语考试]2010届高考复习5年高考3年联考精品历史
- [外语考试]挖掘机驾驶员安全生产责任书
- [外语考试]某211高校MBA硕士毕业论文开题报告(范
- 用三层交换机实现大中型企业VLAN方案
- 斯格配套系种猪饲养管理
- 涂层测厚仪厂家直销
- 研究生学校排行榜
- 鄱阳湖湿地景观格局变化及其驱动力分析
- 医学基础知识试题库
- 2010山西省高考历年语文试卷精选考试技
- 脉冲宽度法测量电容
- 谈高职院校ESP教师的角色调整问题
- 低压配电网电力线载波通信相关技术研究
- 余额宝和城市商业银行的转型研究
- 篮球行进间运球教案
- 气候突变的定义和检测方法
- 财经大学基坑开挖应急预案
- 高大支模架培训演示
- 一种改进的稳健自适应波束形成算法
- 2-3-鼎视通核心人员薪酬股权激励管理手
- 我国电阻焊设备和工艺的应用现状与发展
- MTK手机基本功能覆盖测试案例
- 七年级地理教学课件上册第四章第一节




