2012年职称英语卫生类B级考试真题(附答案)(2)
36.WhowasJigmeSingyeWangchuck?
A.Apresident.
B.Abuddistpreist.
C.Ageneral.
D.Aking.
答案:D
37.ApartfrommoderizingBhutan,whatelsedidWangchuckwanttodoforBhutan?
A.Tomakeitspopulatongrow.
B.Tokeepitseparatefromtheworld.
C.Toencourageitspeopletogetrich.
D.Tokeepitstraditionandcustoms.
答案:D
38.AcountryshowsitsprogresswithGNPby
A.sellingmoreproducts.
B.spendingmoremoney.
C.spendinglessmoney.
D.providingmorejobs.
答案:A
39.AccordingtoGNH,peoplearehappierifthey
A.havenewtecnology.
B.canchangetheirreligion.
C.haveagood,stablegovernment.
D.havemoremoney.
答案:C
40.Today,manycountriesare
ingtheprinciplesofGNHtomeasuretheirprogress.
B.wokingtogethertodevelopacommonscaletomeasureGNH.
C.takingbothBhutanandBrazilassymbolsforsocialprogress.
D.tryingtofindtheirownwaystomeasurehappiness.
答案:D
第三篇:
GeneticEngineering
GeneticengineeringbeganwhentheDNAmolecule(分子),themostbasicunitoflife,wasfirstdescribedin1953byJamesWatsonandFrancisCrick.AnunderstandingofDNAledtothealteringofnormalcellreproduction.Experimentswithalteringhumancellsbeganin1970.Inoneofthefirstexperiments,patientswereinjectedwithavirusthatwouldproducealife-saving
enzyme,buttheirbodieswouldnotacceptit.In1980patientswithararebutfatalblooddiseasewereinjectedwithapurifiedgenethatwasclonedthroughDNAtechnology.Anotherfailure.
Geneticengineeringgotalegalboost(激励)in1980.TheU.S.SupremeCourtsaidthatapatentcouldbegrantedonageneticallyengineered"oil-eating"bacterium(细菌).Thisbacteriumwouldhelpcleanupoilspills.Therulingencouragedcompaniestoinventnewlifeforms,andthreeimportantmedicalproductswerequicklydeveloped.
lHumaninterferon(干扰素)--apossiblesolutiontosomecancersandviraldisease.Anewlyengineeredbacteriumproducedhumaninterferonasaby-product.Thisnewproductreducedthecostofinterferon.
lHumangrowthhormone--forchildrenwhosebodiesdonotgrowtonormalheight.Anexpensivegrowthhormone(荷尔蒙)waspreviouslyproducedfromhumancadavers,butby
changingthegeneticmake-upofthesingle-cellbacteriumE.coli,andaffordablegrowthhormonecouldbeproduced.
lHumaninsulin(胰岛素)--forthetreatmentofdiabetes.Peoplewithdiabetesusedtorelyonabeef-orpork-basedproductuntil1982.Nowinsulincanbemanufacturedbygeneticallyalteredbacteria.
Advancesingeneticengineeringhavecontinued,thoughtheyconstantlymustbeweightedagainstthesafetyofprocedures.Thereisclearlymuchmoretodiscover.
41.Thispassageismainlyabout
A.theeffectsofalteringcells.
B.thehumangrowthhormone.
C.insulinresistance.
D.U.S.SupremeCourtrulings.
答案:A
42.Geneticenginerringmaybedefinedas
A.thealteringofnormalcellreproduction
B.abranchofappliedchemistry.
C.aprocedurethatholdslittlepromise.
D.astudyonlife-savingenzymes.
答案:A
43.Accordingtothepassage,humaninterferon
A.isahormonethatcausesdisease.
B.couldbeusedtotreatcancer.
C.isaviraldisease
D.hasbeencured
答案:B
44.Inthispassage,thethreegeneticallyengineeredmedicalproductsarepresented
A.asaprocess.
B.inasimplelist.
C.fromearliesttolatest.
D.asastory.
答案:B
45.Inthelastparagraph,theword"weighed"hasthecloestmeaningwith
A.hadgreatinfluence
B.becameaburden.
C.consideredcarefully.
D.measuredaccurately.
答案:C
五、补全短文:
VoiceYourOpinion——ChangeisNeededinYouthSports
Everywhereyoulook,youseekidsbouncingabasketballorwavingatennisracquet(网球拍)。Andthesekidsaregettingyoungerandyounger.Insomecountries,childrencancompeteonbasketball,baseball,andvolleyballteamsstartingatagenine.(46)Andswimmingandgymnasticsclassesbeginatagefour,topreparechildrenforcompetition.
It’struethatafewofthesekidswilldevelopintohighlyskilledathletesandmayeven
becomemembersofthenationalOlympicteams.(47)Thisemphasisoncompetitioninsportsishavingseriousnegativeeffects.
Childrenwhogetinvolvedincompetitivesportsatayoungageoftengrowtiredoftheirsport.Manyparentspressuretheirkidstochooseonesportanddevotealltheirtimetoit.(48)But66percentoftheyoungathleteswantedtoplaymorethanonesport-forfun.
Anotherproblemisthepressureimposedbyover-competitiveparentsandcoaches.Childrenarenotnaturallycompetitive.Infact,arecentstudybyPauloDavidfoundthatmostchildrendon’tevenunderstandtheideaofcompetitionuntiltheyaresevenyearsold.(49)
Thethird,andbiggest,problemforyoungathletesisthelackoftimetodotheir
homework,havefun,bewithfriends—inshort,timetobekids.Whentheyareforcedtospendeveryafternoonatsportspractice,theyoftenstarttohatetheirchosensport.Asearchersfoundthat70percentofkidswhotakepartincompetitivesportsbeforetheoftwelvequitbeforetheyturneighteen.(50)Excessivecompetitiveawayalltheenjoyment.
Needtorememberthepurposeofyouthsports–togivekidsachancetohavedevelopingstrong,healthybodies.
46题答案:B
47题答案:E
48题答案:A
49题答案:F
50题答案:C
A.Surveyfoundthat79percentofparentsofyoungathleteswantedtheirchildrento
concentrateononesports.
B.Theyoungsoccerorganizationhasteamsforchildrenasyoungasfive.
C.Manyofthemcompletelyloseinterestinsports.
D.Sportsforchildrenhavetwoimportantpurposes.
E.Butwhatabouttheothers,theaveragekids?
F.Veryyoungkidsdon'tknowwhytheirparentsarepushingthemsohard?
六、完形填空:
Itiswell—knownthatlifeexpectancyislongerinJapanthaninmostothercountries.AreportalsoshowsthatJapanhasthelongesthealthexpectancyintheworld.Ahealthylonglifeistheresultofinsocialenvironment.
ScientistsaretryingtoworkexactlywhatkeepselderlyJapanesepeoplesohealthy,andwhetherthereisalessontobefromtheirlifestylesfortherestofus.Shouldweanychangestooureatinghabits,forinstance,orgojoggingeachdaybeforebreakfast?IstheresomesecretingredientintheJapanesedietispar …… 此处隐藏:3900字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
相关推荐:
- [资格考试]石油钻采专业设备项目可行性研究报告编
- [资格考试]2012-2013学年度第二学期麻风病防治知
- [资格考试]道路勘测设计 绪论
- [资格考试]控烟戒烟知识培训资料
- [资格考试]建设工程安全生产管理(三类人员安全员
- [资格考试]photoshop制作茶叶包装盒步骤平面效果
- [资格考试]授课进度计划表封面(09-10下施工)
- [资格考试]麦肯锡卓越工作方法读后感
- [资格考试]2007年广西区农村信用社招聘考试试题
- [资格考试]软件实施工程师笔试题
- [资格考试]2014年初三数学复习专练第一章 数与式(
- [资格考试]中国糯玉米汁饮料市场发展概况及投资战
- [资格考试]塑钢门窗安装((专项方案)15)
- [资格考试]初中数学答题卡模板2
- [资格考试]2015-2020年中国效率手册行业市场调查
- [资格考试]华北电力大学学习实践活动领导小组办公
- [资格考试]溃疡性结肠炎研究的新进展
- [资格考试]人教版高中语文1—5册(必修)背诵篇目名
- [资格考试]ISO9001-2018质量管理体系最新版标准
- [资格考试]论文之希尔顿酒店集团进入中国的战略研
- 全国中小学生转学申请表
- 《奇迹暖暖》17-支2文学少女小满(9)公
- 2019-2020学年八年级地理下册 第六章
- 2005年高考试题——英语(天津卷)
- 无纺布耐磨测试方法及标准
- 建筑工程施工劳动力安排计划
- (目录)中国中央空调行业市场深度调研分
- 中国期货价格期限结构模型实证分析
- AutoCAD 2016基础教程第2章 AutoCAD基
- 2014-2015学年西城初三期末数学试题及
- 机械加工工艺基础(完整版)
- 归因理论在管理中的应用[1]0
- 突破瓶颈 实现医院可持续发展
- 2014年南京师范大学商学院决策学招生目
- 现浇箱梁支架预压报告
- Excel_2010函数图表入门与实战
- 人教版新课标初中数学 13.1 轴对称 (
- Visual Basic 6.0程序设计教程电子教案
- 2010北京助理工程师考试复习《建筑施工
- 国外5大医疗互联网模式分析




