2019-2020年高考英语二轮复习专题二阅读七选五第3讲段尾题靶向训(3)
答案:F
3.解析:根据后句“Wherever you are faced with a similar problem in real life,your mind is able to put its mystery-solving skills to a test.”(无论你现实生活中在何地遇到相同的问题,你的大脑能够把它的推理技巧运用起来),从“现实生活”,“推理技巧”这两个关键词可知前一句应涉及推理小说,故选E。
答案:E
4.解析:根据前一句“reading a cookbook allows you the luxury of reviewing the procedures whenever you need to.”(读一本烹饪书……)可知后一句也应该是和烹饪书相关,故选D。
答案:D
5.解析:根据前句“These are just some of the wonderful benefits of reading books.”和后句“If you can't even go outside,you can download free e-books on line”(读书有这么多好处,如果你不能出去,你可以下载电子书),可知空格处应是鼓励你去书店买书。故选G。
答案:G
C
(2017·襄阳高三调研)
Lifestyle changes are a process that takes time and requires support.Here are five tips from the American Psychological Association to help you make lasting,positive lifestyle and behavior changes.
Make a plan that will stick
Your plan is a map that will guide you on this journey of change.__1__.Want to exercise more? Detail the time of day when you can take walks and how long you'll walk.Write everything down,and ask yourself if you're confident that these activities and goals are realistic for you.
Start small
After you've identified realistic short-term and long-term goals,break down your goals into small,manageable steps that can be measured.If your long-term goal is to lose 20 pounds within the next five months,a good weekly goal would be to
lose one pound a week.__2__.
Change one behavior at a time
Unhealthy behaviors develop over the course of time,so replacing unhealthy behaviors with healthy ones requires time.Many people run into problems when they try to change too much or too fast.__3__.
__4__
Whether it is a friend,co-worker or family member,someone else on your journey will keep you motivated and accountable.Perhaps it can be someone who will go to the gym with you or someone who is also trying to stop smoking.
Ask for support
Accepting help from those who care about you and will listen strengthens your commitment.If you feel unable to meet your goals on your own,consider seeking help from psychologists.Making changes takes time and commitment,but you can do it.__5__.Minor missteps on the road to your goals are normal and okay.Resolve to recover and get back on track.
A.Find a partner
B.Communicating with your friends C.When making your plan,be specific
D.Just keep it in mind that no one is perfect
E.To improve your success,focus on one goal or change at a time F.By taking steps gradually you'll feel successful in meeting your goal G.Careful planning means setting small goals and taking one step at a time 【语篇解读】 本文是一些建议,帮助人们树立正确的生活方式和好的行为习惯,如制定一个能坚持住的计划,从小事做起,寻求帮助等。
1.解析:空前句意:你的计划就是指导你改变的地图。空后句意:想要多锻炼吗?所以这里选C(在制作计划时具体一点)。与上下文一致。
答案:C
2.解析:空前句意:如果你长期的计划是五个月内减二十磅,那么好的目标就是一周减一磅;所以这里选F(通过一步一步地来,你会很快成功的达到你的目标)。与上下文一致。
答案:F
3.解析:空前句意:当他们试着改变的过多或者太快时,许多人就遇到了问题。所以这里选E(为了成功,集中在一个目标上,或者一次改变一个)。与上下文一致。
答案:E
4.解析:空后句意:无论是一个朋友,同事还是家人,他们在你的旅途中都会是你的
动力。所以这里选A(找一个伴侣)。与上下文一致。
答案:A
5.解析:空前句意:做改变需要时间和努力,但是你能做到。空后句意:在你的目标的路上错上一小步是没问题的。所以这里选D(只要记住没人是完美的)。与上下文一致。
答案:D
D
(2017·江西省九江市十校高三联考)(导学号 58210023)
The rules about how to talk,eat and sit,which are highly limited,are observed in most Western restaurants and homes.__1__ Many Westerners have no idea how to act at the Chinese dinner table.No forks or knives for them to use! The Chinese host makes great,sweeping arm movements that go over large sections of the table,passing over both food and friends alike.__2__However,it leaves many foreigners at a loss for what to do.
In my childhood home,dinner was enjoyed with low voices,and the topics that we could discuss were very limited.__3__ If I had to leave the table to use the toilet,I had to excuse myself without mentioning what it was that I was going to do.“May I be excused,please? I need to wash my hands.”I would say.My mother would say,“Sure.”My father would often play a joke on me by saying,“__4__”
As for eating,we did it quietly.No eating noises were allowed.Everything must be done as quietly as possible.If any sound was created by eating food or drinking,it would be considered as bad manners!
__5__ He is to sit up straight with the recessive hand (usually the left) in one's lap holding a napkin while the dominant hand (usually the right) holds the fork or spoon.The only time one is allowed to have both hands on the table is when he is using a knife to cut something.
A.How one sits at the table is also prescribed.
B.We were not allowed to talk about anything that made listeners uncomfortable. C.Can't you think up a better excuse than that?
D.They're completely different from what we find here in China. E.Your hands don't look dirty! F.The scene is fantastic.
G.In general they were all strictly forbidden topics.
【语篇解读】 本文属于说明文,介绍了东西方在餐桌礼仪上的区别及差异。 1.解析:根据空后句“Many Westerners have no idea how to act at the Chinese dinner
table.”可知西方人对于中国的餐桌礼仪一点也不清楚。说明中西方餐桌礼仪差别很大。故D项“They're completely different from what we find here in China.”正确。
答案:D
相关推荐:
- [学前教育]MC9S12XS256RMV1 xs128芯片手册4
- [学前教育]安东尼语录经典语录
- [学前教育]e级gps控制测量技术设计书
- [学前教育]苏教版2022-2022学年八年级下学期期末
- [学前教育]装修公司推广 营销
- [学前教育]家政服务合同(完整版)
- [学前教育]湖北省2016届高三联考语文试题
- [学前教育]爱立信无涯学习系统LTE题库1-LTE基础知
- [学前教育]揭秘大众柴油车作弊软件原理
- [学前教育]人才流失原因及对策分析
- [学前教育]房屋建筑施工工程劳务分包合同
- [学前教育]国际贸易实务试卷A卷09.6
- [学前教育]校园废品回收活动计划方案书范文格
- [学前教育]电大成本会计试题及答案
- [学前教育]大学物理实验 华南理工出版社 绪论答案
- [学前教育]爱丁堡产后抑郁量表
- [学前教育]液压冲击的危害、产生原因与防止方法(
- [学前教育]学生工作总结高一学生期中考试总结_020
- [学前教育]人民医院医疗废物管理规章制度大全
- [学前教育]阳光维生素的巨大抗癌潜能阅读题答案.d
- 马云在云锋基金江苏论坛闭幕式的发言
- 试论小学体育教育中的心理健康教育-教
- 语文A版一年级下册《语文乐园一》教学
- 2021四川大学物理化学考研真题经验参考
- [人教A版]2015-2016学年高中数学 第二
- 终端网点销售返利协议书
- 江苏省2015年眼科学主治医师青光眼考试
- 2017年部编人教版八年级语文上册教案
- 十一中学七年级英语上册Unit7Howmuchar
- 以赛促教的创新性实验教学机制建设实践
- 平凉市崆峒区2015七年级下生物期末试题
- 琶洲(地块五)A、B塔楼1、2#塔吊基础
- 一级医院工作制度与人员岗位职责
- 2018北京西城区高三二模理科数学试题及
- 炒股密码线技术 - 图文
- 职高学生生涯发展辅导教案
- 语文人教版四年级上册8 世界地图引出的
- 最新最新人教版二年级上册全册数学教案
- 2017高考英语全国2卷精彩试题(有问题
- 普通心理学笔记




