2019-2020年高考英语二轮复习专题二阅读七选五第3讲段尾题靶向训
2019-2020年高考英语二轮复习专题二阅读七选五第3讲段尾题靶向
训练
(2016·全国卷Ⅲ)
Everyone knows that fish is good for health.__36__ But it seems that many people don't cook fish at home.Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year,but we eat twice as much fish in restaurants as at home.Buying, storing, and cooking fish isn't difficult.__37__ This text is about how to buy and cook fish in an easy way.
__38__ Fresh fish should smell sweet:you should feel that you're standing at the ocean's edge.Any fishy or strong smell means the fish isn't fresh.__39__ When you have bought a fish and arrive home, you'd better store the fish in the refrigerator if you don't cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two.Frozen fish isn't as tasty as the fresh one.
There are many common methods used to cook fish.__40__ First, clean it and season it with your choice of spices (调料).Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound.(A larger one will take more time.) Then,it's ready to serve.
A.Do not buy it.
B.The easiest is to steam it. C.This is how you can do it.
D.It just requires a little knowledge. E.The fish will go bad within hours.
F.When buying fish, you should first smell it.
G.The fats in fish are thought to help prevent heart disease.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。介绍了能买到新鲜的鱼的技巧以及一种简单的做鱼方法。
36.解析:空格前说“人人都知道吃鱼有益健康”,故本空应该接上句说吃鱼的好处,由此可知选G项“人们认为鱼的脂肪有助于预防心脏病”。
答案:G
37.解析:空格前说“买鱼、储藏鱼、做鱼并不难”,空格后说“本文就是关于如何买鱼并用一种简单方法做鱼的”。综观各选项,D项“这只需要一点儿知识”与上下文语意衔接紧密,故为答案。
答案:D
38.解析:根据空格后的“smell sweet”可锁定F项中的smell it。将F项代入空格后,语境为“买鱼时,你应该先闻一闻。新鲜的鱼闻起来不错”。句意衔接紧密,故答案为F项。
答案:F
39.解析:空格前说“任何鱼腥味或浓烈的臭味都说明这鱼不新鲜”,理所当然,这样的鱼不能买,故选A项。
答案:A
40.解析:空格前说“鱼有很多普通做法”,空格后开始列举步骤,由此可推测空格处应该是指出众多方法中的一种。故选B项“最简单的(方法)是蒸鱼”。
答案:B
B
(2016·四川卷)
Both men and women are living longer these days in industrialized countries.__36__ In general,they can expect to live six or seven years more than men.One reason for this is biological.
One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women.__37__ Between the ages of about 12 and 50,women produce hormones that are involved in fertility (生育能力).These hormones also have a positive effect on the heart and the blood flow.In fact,women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks.
__38__ They help the body defend itself against some kinds of infections.This means that women generally get sick less often and less seriously than men.The common cold is a good example:women,on average,get fewer colds than men.
__39__ Scientists are still not exactly sure how genes influence aging,but they believe that they do.Some think that a woman's body cells have a tendency(倾向)to age more slowly than a man's.Others think that a man's body cells have a tendency to age more quickly.__40__
A.However,women,on average,live longer. B.The biological factor plays an important part. C.Women are also helped by their female genes.
D.The female hormones also protect the body in another way. E.Recent research seems to support both of these possibilities.
F.Therefore,women are more healthy than men and can live a better life. G.Hormones are chemicals which are produced by the body to control various body
functions.
【语篇解读】 本文是一篇议论文。文章指出,平均而言女人比男人更长寿。其中的原因是什么呢?作者从荷尔蒙、基因等方面给出了解释。
36.解析:空格前说“如今在工业化国家男人和女人寿命都更长”,而空格后说“大致来说,她们比男人能多活六七年”,根据逻辑推断,空格处应该选A项“但平均而言,女人寿命更长”。
答案:A
37.解析:空格前首次提到了荷尔蒙,由此可推测该空应该是对hormones进行解释,故选G项。
答案:G
38.解析:本段继续说女性的身体优势。空格后的They是解题关键,综观各选项,只有D项的主语The female hormones可以是they所指内容,故选D项。
答案:D
39.解析:由空格后的genes可锁定C项中的female genes,代入后,符合语境,可作为本段的主题句,故选C项。
答案:C
40.解析:本空位于段落最后,可推测应该是前文叙述的总结。空格前谈了人们的两种想法,E项“最近的研究似乎对这两种观点中的这些可能性都予以支持”与语境吻合,故为答案。
答案:E
[模拟演练]
A
(2017·太原高三名校联考)(导学号 58210022)
__1__Moving from high school into college can be especially different because of the freedom students experience in college along with a new set of expectations.
In high school,students usually live at home,and their parents take care of all their physical needs such as food and housing.__2__Parents are also there to help with and make sure that the student's homework is done.During the school day,students rarely have free time.They go directly from one class to another.Teachers are always around to tell the students what to do.__3__So students can often complete their homework and reading in a short time.
__4__They may be responsible for shopping,paying bills,and laundry.They also may have to cook their own meals.Their parents are not around to help with homework or even to check that it has been done.Contrary to students in high school,students
in college may have a lot of free time between classes,but must discipline themselves to use this time productively or homework and other assignments.__5__
…… 此处隐藏:6099字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……相关推荐:
- [学前教育]MC9S12XS256RMV1 xs128芯片手册4
- [学前教育]安东尼语录经典语录
- [学前教育]e级gps控制测量技术设计书
- [学前教育]苏教版2022-2022学年八年级下学期期末
- [学前教育]装修公司推广 营销
- [学前教育]家政服务合同(完整版)
- [学前教育]湖北省2016届高三联考语文试题
- [学前教育]爱立信无涯学习系统LTE题库1-LTE基础知
- [学前教育]揭秘大众柴油车作弊软件原理
- [学前教育]人才流失原因及对策分析
- [学前教育]房屋建筑施工工程劳务分包合同
- [学前教育]国际贸易实务试卷A卷09.6
- [学前教育]校园废品回收活动计划方案书范文格
- [学前教育]电大成本会计试题及答案
- [学前教育]大学物理实验 华南理工出版社 绪论答案
- [学前教育]爱丁堡产后抑郁量表
- [学前教育]液压冲击的危害、产生原因与防止方法(
- [学前教育]学生工作总结高一学生期中考试总结_020
- [学前教育]人民医院医疗废物管理规章制度大全
- [学前教育]阳光维生素的巨大抗癌潜能阅读题答案.d
- 马云在云锋基金江苏论坛闭幕式的发言
- 试论小学体育教育中的心理健康教育-教
- 语文A版一年级下册《语文乐园一》教学
- 2021四川大学物理化学考研真题经验参考
- [人教A版]2015-2016学年高中数学 第二
- 终端网点销售返利协议书
- 江苏省2015年眼科学主治医师青光眼考试
- 2017年部编人教版八年级语文上册教案
- 十一中学七年级英语上册Unit7Howmuchar
- 以赛促教的创新性实验教学机制建设实践
- 平凉市崆峒区2015七年级下生物期末试题
- 琶洲(地块五)A、B塔楼1、2#塔吊基础
- 一级医院工作制度与人员岗位职责
- 2018北京西城区高三二模理科数学试题及
- 炒股密码线技术 - 图文
- 职高学生生涯发展辅导教案
- 语文人教版四年级上册8 世界地图引出的
- 最新最新人教版二年级上册全册数学教案
- 2017高考英语全国2卷精彩试题(有问题
- 普通心理学笔记




