2016年重庆高考英语试卷及答案(2)
D. To find out about their ways of thinking.
答案:ADBA
C
Reading can be a social activity. Think of thepeople who belong to book groups. They choose books to read and then meet todiscuss them. Now, the website BookCrossing.com turns the page on the traditional idea of a book group.
Members go on the site and register the books theyown and would like to share. BookCrossing provides an identification number tostick inside the book. Then the person leaves it in a public place, hoping thatthe book will have an adventure, traveling far and wide with each new readerwho finds it.
Bruce Pederson, the managingdirector of BookCrossing, says, “The two things that change your life are thepeople you meet and books you read. BookCrossing combines both.”
Members leave books on parkbenches and buses, in train stations and coffee shops. Whoever finds their bookwill go to the site and record where they found it.
People who find a book can alsoleave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sentto the BookCrossing to keep
them updated about where their books have beenfound. Bruce peterson says the idea is for people not to be selfish by keepinga book to gather dust on a shelf at home. zxx.k
BookCrossing is part of a trendamong people who want to get back to the “real” and not the virtual(虚拟). The site now has more than one million members in more than one hundredthirty-five countries.
9. Why does the author mention book groups in the first paragraph? A. To explain what they are. B.To introduce BookCrossing.
C. To stress the importance of reading. D. To encourage readers to share their ideas.
10. What does the underlined word “it” in Paragraph 2refer to? A. Thebook. B.An adventure. C.A public place.
D. Theidentification number.
11. What will a BookCrosser do with a book after reading it? A. Meet other readers to discussit. B.Keep it safe in his bookcase. C. Pass it on to another reader. D.Mail it back to its owner.
12. What is the best title for the text? A. Online Reading: A VirtualTour B. Electronic Books: A newTrend C. A Book Group Brings Tradition Back D. A Website Links People through Books
答案:BACD
D
A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyageback to life.
Frank Hurley’s pictures would be outstanding----undoubtedlyfirst-rate photo-journalism---if they had been made last week. In fact, theywere shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous
shipwreck(海滩), by a cameraman who had noreasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an icechest, under freezing water, in the damaged wooden ship.
Theship was the Endurance, a small, tight, Norwegian-built
three-master that wasintended to take Sir Ernest Shackleton and a small crew of seamen andscientists, 27 men in all, to the southernmost shore of Antarctica’s WeddellSea. From that point Shackleton wanted to force a passage by dog sled(雪橇) across the continent. Thejourney was
intended to achieve more than what Captain Robert Falcon Scott haddone. Captain Scott had reached the South Pole early in 1912 but had died withhis four companions on the march back. Aswriter Caroline Alexander makes clear in her forceful and well-researched storyThe Endurance, adventuring was even then a thoroughly commercial effort.Scott’s last journey, completed as be lay in a tent dying of cold and hunger,caught the world’s imagination, and a film made in his honor drew crowds.Shackleton, a onetime British merchant-navy officer who had got to within 100miles of the South Pole in 1908, started a business before his 1914 voyage tomake money from movie and still photography. Frank Hurley, a confident andgifted Australian photographer who knew the Antarctic, was hired to make theimages, most of which have never before been published. 13. What do we know about the photos takenby Hurley? A.They were made last week B.They showed undersea sceneries C.They were found by a cameraman D.They recorded a disastrous adventure
14. Who reached the South Pole firstaccording to the text? A.Frank Hurley B. ErnestShackleton C.Robert Falcon Scott
D. CarolineAlexander
15. What does Alexander think was thepurpose of the 1914 voyage? A.Artistic creation B. Scientificresearch C.Money making D. Treasure hunting
答案:DCC
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A garden that’sjust right for you
Have you ever visited a garden that seemed just right for you, where theatmosphere of the garden appeared to total more than the sum(总和) of its parts? 16 .But it doesn’t happen by accident. It starts with looking inside yourself andunderstanding who you are with respect to the natural world and how youapproach the gardening process. ●___17
Some people may think that a garden is no more than plants, …… 此处隐藏:2750字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
相关推荐:
- [学前教育]MC9S12XS256RMV1 xs128芯片手册4
- [学前教育]安东尼语录经典语录
- [学前教育]e级gps控制测量技术设计书
- [学前教育]苏教版2022-2022学年八年级下学期期末
- [学前教育]装修公司推广 营销
- [学前教育]家政服务合同(完整版)
- [学前教育]湖北省2016届高三联考语文试题
- [学前教育]爱立信无涯学习系统LTE题库1-LTE基础知
- [学前教育]揭秘大众柴油车作弊软件原理
- [学前教育]人才流失原因及对策分析
- [学前教育]房屋建筑施工工程劳务分包合同
- [学前教育]国际贸易实务试卷A卷09.6
- [学前教育]校园废品回收活动计划方案书范文格
- [学前教育]电大成本会计试题及答案
- [学前教育]大学物理实验 华南理工出版社 绪论答案
- [学前教育]爱丁堡产后抑郁量表
- [学前教育]液压冲击的危害、产生原因与防止方法(
- [学前教育]学生工作总结高一学生期中考试总结_020
- [学前教育]人民医院医疗废物管理规章制度大全
- [学前教育]阳光维生素的巨大抗癌潜能阅读题答案.d
- 马云在云锋基金江苏论坛闭幕式的发言
- 试论小学体育教育中的心理健康教育-教
- 语文A版一年级下册《语文乐园一》教学
- 2021四川大学物理化学考研真题经验参考
- [人教A版]2015-2016学年高中数学 第二
- 终端网点销售返利协议书
- 江苏省2015年眼科学主治医师青光眼考试
- 2017年部编人教版八年级语文上册教案
- 十一中学七年级英语上册Unit7Howmuchar
- 以赛促教的创新性实验教学机制建设实践
- 平凉市崆峒区2015七年级下生物期末试题
- 琶洲(地块五)A、B塔楼1、2#塔吊基础
- 一级医院工作制度与人员岗位职责
- 2018北京西城区高三二模理科数学试题及
- 炒股密码线技术 - 图文
- 职高学生生涯发展辅导教案
- 语文人教版四年级上册8 世界地图引出的
- 最新最新人教版二年级上册全册数学教案
- 2017高考英语全国2卷精彩试题(有问题
- 普通心理学笔记




