2010小升初英语每日一练答案及详细解析(3)
2010小升初每日一练答案及详细解析(3) 一、 用所给词的适当形式填空
1. Don‘t smoke, somking 解析:前半句是祈使句,变否定时加主动词do,后半句是标志的习惯译法,也可以理解为No后面加名词或名词词性的形式,即动名词形式。
2. swims, is swimming 解析:前半句表示状态,用一般现在时,且由于主语是爸爸,用动词单三形式;后半句有look这个时间标志,用现在进行时。
3. was 解析:最后的时间标志词,a moment ago应该用一般过去时。 4. Do 解析:主语是nancy‘s brothers是复数,助动词用DO。
5. them 解析:本题考查人称代词用法,本代词作put的宾语,用人称代词的宾格。代的是books用复数them.
6. glasses 解析:本题考查不可数名词表个体时,要用单位名词,在表示复数时将单位名词变复数。
7. exciting, excited 解析:exciting指(物或事件)让人觉得兴奋;excited指(人)兴奋的。
二、 阅读理解
1. C 解析:本题从第一段最后一句便可得知答案。 2. B 解析:本题从第二段最后一句可推断出答案。
3. B 解析:本题是推断意思的题目,是阅读理解题中的难点。这类推断短语意思的题目要通读划线部分整句及前后一句基本上就可以得出答案。前一句提到人们希望这个钟应该是?biggest and the best‘,这与后文的句子是对应的。Big对应biggest, Keep very good time与the best对应。对clock而言,the best就应该是时间很准,所以选B。这类题目一般都直接看不出意思,要通过上下文判断。
4. C 解析:本题为判断正误题,而且选的是错误的选项,应该把每个选项都看过,逐一排除。文中提到人们写信给big Ben但并没提到人们希望能收到回信,所以C选项错误。 5. D 解析:本题通过通读二三段可得出答案。 阅读理解
There are many online food shopping sites(网址). This is very surprising. Things like CDs, MP3, magazines and DVDs sell well online. But it is quite different to sell food online because people like to see food with their own eyes. It is very important for people to buy fresh fruit and vegetables. People like to choose their food by its color. They also want to feel and smell it. But some people like to go to the same shop to buy food, because they think the food there are very good. So if the food is always good, they may also feel comfortable(舒适的) buying it online. Boxes of fruit and vegetables have been delivered(运送) to homes around Britain for a few years now. Dried or canned(罐装的) foods are almost always the same, but things like apples are not. People may want to choose their own apples so they can take the ones that aren‘t bruised(碰伤)or the ones that look nice. Buy dried and canned food online is easier. A person can buy this kind of food on the Internet and then buy fruits and vegetables at a store or a market.
Now people can also buy food through supermarket websites. There people can find most of the things that supermarkets usually sell. Other food websites sell different types of food. Some sell food from one part of the world, such as Asia and Africa. Others sell food that is hard to find in supermarkets. There are also websites that sell foods, such as cakes and candies.
The food is usually delivered by the next day or even on the same day. People still need to be careful, though. They must check to see if the food is fresh when they get it. It is a good idea for people to find out how far away the food is being sent from. It is also a problem if the company
does not use refrigeration(冷藏)when they deliver food that should be kept cold. If traveling a long way in summer to deliver the goods(货物), this is important. 1.What does the writer think of the food shopping sites today?
A.Interesting. B.Surprising. C.Perfect. D.Expensive.
2.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.Fresh fruit and vegetables aren‘t easier to sell than books online.
B.There is difference between shopping online and shopping in stores.
C.The foods bought online are always better than those in the supermarket.
D.People like to buy dried food more than choose fruit on the Internet. 3.What does the third paragraph(段)mainly tell us?
A.It tells us there are many websites on the Internet.
B.It introduces several types of food websites to us.
C.It tells us how to keep food from the websites cold.
D.It teaches us what to do after we get food online.
4.What advice does the writer give us in the last paragraph?
A.It is necessary to check the food when it is brought to your home.
B.Shopping food online should be under control of our governments.
C.Shopping online will have a much better future.
D.The writer suggests that food companies should improve their services. 答案;
2010小升初每日一练答案及解析(4)
1. B 解析:本题从第一段第一行便可得到答案
2. C 解析:又是一道判断正误的题目,还是要每句从文中找依据,逐一排除,可以得出C是错误选项。第一段中第五行还提到,有些人网上买的食物质量也很好,所以他们才会选择在网上买食物。但是没有说网上买的食物比商店里卖的更好。
3. B 解析:本题是主旨题。解答这类题目主要是要找到关键词。从第一句可以得出本句的关键在于food 和website。四个选项中这两个要素都包括的只有B。
4. A 解析:本题问的是,最后一段作者给出的advice。从最后一段第二句可以得到答案。在解答英语的阅读题时,为了保证正确率,最好能用排除法将选项的逐一排除掉。B,C选项文中并没有提到。D选项,最后一段指提到如果在夏天运送一些食物,应该用冰箱冷藏,作者只说这很重要,并没有提到公司应该提高服务。
(本篇典型的?吓唬人‘型阅读,看过去文章长度比较长,词量又多,但是问题都不难,不需要特别深入的挖掘。对付这一类阅读题的方法: 1. 保持镇静,不要被篇幅吓倒。
2. 在阅读过程中将每段中心句划出,这样就很容易可以了解文章的意图。这是做说明文类的文章的技巧。
3. 注意解题方法。排除法,及第三题中提到的关键字都非常好用。
4. 注意每个正确选项都应该是从文中找的到依据的。说明类的文章比较客观,要注意,要从文中找到判断依据)
Tip:阅读说明文类文章切忌逐字读 …… 此处隐藏:4792字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
相关推荐:
- [实用模板]第八章:法国“新浪潮”与“左岸派”
- [实用模板]2021年北京上半年临床医学检验技师生物
- [实用模板]SAP GUI 7.10客户端安装配置文档
- [实用模板]2001年临床执业医师资格考试综合笔试试
- [实用模板]36机场工作实用英语词汇总结
- [实用模板](一)社会保险稽核通知书
- [实用模板]安全教育主题班会材料
- [实用模板]濉溪县春季呼吸道传染病防控应急演练方
- [实用模板]长沙房地产市场周报(1.30-2.3)
- [实用模板]六年级数学上册典中点 - 图文
- [实用模板]C程序设计(红皮书)习题官方参考答案
- [实用模板]中国证监会第一届创业板发行审核委员会
- [实用模板]桥梁工程复习题
- [实用模板]2011学而思数学及答案
- [实用模板]初中病句修改专项练习
- [实用模板]监理学习知识1 - 图文
- [实用模板]小机灵杯四年级试题
- [实用模板]国贸专业毕业论文模板
- [实用模板]教育学概论考试练习题-判断题4
- [实用模板]2015届高考英语一轮复习精品资料(译林
- 00Nkmhe_市场营销学工商管理_电子商务_
- 事业单位考试法律常识
- 诚信教育实施方案
- 吉大小天鹅食品安全检测箱方案(高中低
- 房地产销售培训资料
- 高一地理必修1复习提纲
- 新概念英语第二册lesson_1_练习题
- 证券公司内部培训资料
- 小学英语时间介词专项练习
- 新世纪英语专业综合教程(第二版)第1册U
- 【新课标】浙教版最新2018年八年级数学
- 工程建设管理纲要
- 外研版 必修一Module 4 A Social Surve
- Adobe认证考试 AE复习资料
- 基于H.264AVC与AVS标准的帧内预测技术
- 《食品检验机构资质认定管理办法》(质
- ABB变频器培训课件
- (完整版)小学说明文阅读练习题及答案
- 深思洛克(SenseLock) 深思IV,深思4,深
- 弟子规全文带拼音