教学文库网 - 权威文档分享云平台
您的当前位置:首页 > 精品文档 > 实用模板 >

2010小升初英语每日一练答案及详细解析(18)

来源:网络收集 时间:2025-10-12
导读: 一、根据短文内容,判断下列句子正(T) 误 (F)。 A man has a big treasure bow(聚宝盆).Put one apple in it,you can get eighty-eight apples.How nice it is! Many people like it very much.A rich man want

一、根据短文内容,判断下列句子正(T) 误 (F)。 A man has a big treasure bow(聚宝盆).Put one apple in it,you can get eighty-eight apples.How nice it is! Many people like it very much.A rich man wants it very much.He gets it from the man,but he doesn‘t give the man money.The rich man puts some treasurein it,and he gets more. His father knows it and comes to have a look.He is very old,about eighty-eight.He dropsinto the bowl.Oh dear! The rich man has eighty-eight fathers now. They are all eighty-eight,they look the same.

1.A man has a big bowl full of apples.

2.People can get more things from the bowl.

3.A rich man has the same bowl too. 4.The rich man has an old father.

5.The rich man has eighty-eight fathers,they aren‘t the same.

二、完形填空

In No***ern America, most students __1__ to school __2__ school bus. Some students also walk or ride bikes to school. In other parts of the world, things are __3__. In Japan, most students take trains to school, although __4__ also walk or ride their bikes. In China, it __5___ where you are. In big cities, students usually___6___ bikes to school or take buses. And in places where ___7___ rivers and lakes, like Hongshanhu and Kaishandao, students usually go to school __8__. That must__9__

a lot more fun than __10__ a bus.

1. A. go B. going C. goes D. went 2. A. by B. on C. ride D. take 3. A. different B. difference C. same D. the different

4. A. another B. the other C. other D. others 5. A. depend on B. depend to C. depends to D. depends on

6. A. rides B. ride C. on D. by

7. A. there are B. there is C. is there D. are there

8. A. by train B. by taxi C. by boat D. on foot

9. A. to be B. is C. being D. be

10. A. take B. to take C. taking D. takes 2010小升初英语每日一练答案及详细解析(30) 一、 判断正误 1. F 2. T 3. F 4. T 5. F

二、 完形填空

1. A 解析:go to school去学校。本文都用现在时态所以选A。

2. A 解析:本题表示用某种交通工具,用by,跟on都可以,但如果用by的话后面不可以跟冠词代词等修饰词,本题用by school bus等于by the school bus. 3. A 解析:be动词后用形容词。

4. D 解析:本题泛指除了most之外的其他的一些人,用复数的不定代词others. 5. D 解析:depend on表示取决于,主语有it应该用单三形式。 6. B 解析:ride bikes表示骑自行车,如果用by应该用by bike.

7. A 解析:后面是river and lakes是复数,根据就近原则,there be句型应该用复数。 8. C 解析:前文提到前面提到的rivers and lakes,所以后文应该是坐船上学。 9. D 解析:must是情态动词,情态动词应该用动词原形。

10. C 解析:than做介词,后跟动名词。 一、 智力练习

1.If ??post‖ is 1234,―top‖ will be__________. A.231 B.421 C.314 D.124

2.A bucket (小桶) and spade (铁锹) are thirty pence (便士) together. If the bucket is ten pence dearer (贵的) than the spade, how much is the spade and how much is the bucket?

3.Friends are going swimming, shopping and hiking. What is each person going to do? Eric: I'm not going hiking.

James: I'm not going swimming. Sue: The boys aren‘t going shopping. Kate: Sue is going swimming. ?

1. Eric:__________ 2. James:__________ 3. Sue:__________ 4. Kate:__________

4.Take six letters away from CHOCOLATE, and you can make something you wear with the letters that are left. What is it? __________

5.There are thirty-three benches (板凳) of two kinds. One has three legs and the other has four. There are one hundred legs in all (总共). How many benches are there with three legs and

how many with four?

A.32 three-leg and 1 four-leg B.31 three-leg and 2 four-leg C.32 four-leg and 1 three-leg D.30 three-leg and 3 four-leg 二、阅读理解 Visit Swansea Zoo

Come and see the Indian elephants and the new tiger from America.The bears are waiting to meet you, and the monkeys from China are waiting to throw things at you.The lovely dogs from Australia are waiting to laugh at you,and the giraffes from Zambia are waiting to look down on you.

Tickets

Grown-ups:$2.00

Children:over 12,$1.00 Under 12:Free Opening Time

9: 00 a.m. --- 4:00 p.m. Except Friday

10: 00 a.m. --- 3: 00 p.m. Keep the zoo clean!

Do not touch, give food or go near the animals.

1.How many kinds of animals are mentioned (被提及) in the passage? A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven.

2.Now Mr. Smith is in the zoo with her two sons,one is 14 and the other is 10,how much are the tickets together?

A.$ 4. 00 B.$ 3. 00 C.$ 2. 00 D.$ 1. 00 3.Which of the following is the visiting time?

A.8: 30 a. m. Monday B.9: 30 a. m. Friday C.3: 00 p. m. Sunday D.5: 00 p. m. Tuesday

4.From the passage we can guess the animal ―giraffe‖ must be very __________. A.tall B.long C.strong D.fat 5.Which of the following can we do in the zoo? A.To give some food to the fish.

B.To touch the monkeys on the heads. C.To throw things to the bears D.To take a few nice photos.

2010小升初英语每日一练答案及详细解析(31) 一、 智力练习 1. B

2. Spade:10 pence, bucket:20 pence

3. Eric:swimming; James:hiking; Sue:swimming; Kate:shopping 4. Hat 5. A 二、阅读理解 1. C 2. B

…… 此处隐藏:2577字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
2010小升初英语每日一练答案及详细解析(18).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.jiaowen.net/wendang/521478.html(转载请注明文章来源)
Copyright © 2020-2025 教文网 版权所有
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:78024566 邮箱:78024566@qq.com
苏ICP备19068818号-2
Top
× 游客快捷下载通道(下载后可以自由复制和排版)
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
VIP包月下载
特价:29 元/月 原价:99元
低至 0.3 元/份 每月下载150
全站内容免费自由复制
注:下载文档有可能出现无法下载或内容有问题,请联系客服协助您处理。
× 常见问题(客服时间:周一到周五 9:30-18:00)