【助力2014高考】英语语法小题特训:介词(120题,10页)
本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网8851b2599b8fcc22bcd126fff705cc1754275f77
【助力2014高考】英语语法小题特训:介词
1. For the proposal not to be adopted, how many people will vote __________ it?
A. for
B. against
C. of
D. with
答案:Vote for something(somebody)是“选举赞成……”;vote against something(somebody)是“选举反对……”。根据前半句的意思,应该是“选举反对……”。(答案B)
2. These are common materials __________ which we are all familiar.
A. about
B. of
C. with
D. to
答案:be familiar with是个词组,意为“对……熟悉”。(答案C)
3. That student blamed his failure __________ his teacher.
A. on
B. for
C. of
D. to
答案:请注意blame的用法:
(1)blame somebody责备某人。例:
She blames her husband almost every day.
(2)blame somebody for something为某事责备某人。例:
Mother blamed me for my carelessness.
(3)blame something 0n somebody把……推在某人身上。例:
She blamed the accident on him.(答案A)
4. Many new buildings are __________ the Huang Pu River.
A. building up by
B. putting up on
C. going up on
D. setting up by
答案:这是个动词和介词,动词和副词的搭配问题。build up,put up,go up 和set up都有“建造”的意思。这四个词组在语法上的区别是:build,put,set是及物动词,而go是个不及物动词。所以,当主语是buildings 时,及物动词词组都要被动。如:
Many new buildings are built up.
Many new buildings are put up.
Many new buildings are set up.
唯有go,因为是不及物动词,只能主动,不能被动。如:
Many new building are going up.
“在黄浦江边”要用介词on。(答案C)
5. If you buy more than 100 copies, we'll reduce the cost of each one __________ 10%.
A. at
B. to
C. by
D. for
答案:C
6. Andrew is staying with us __________ the time being until he finds a place __________ his own.
A. during . . . for
B. since . . . by
C. in . . . with
D. for . . . of
答案:D for the time being是个固定词组,意为“暂时”。如:
Let's stop here for the time being,and we will continue next time.
of one,s own也是个固定词组,意为“属于自己的……”。如:
She wants very much to have a computer of her own.(答案D)
7. She told us that she had written to congratulate her friend __________ being elected head of the department.
A. on
B. in
C. with
D. at
答案:A
21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。版权所有@21世纪教育网
本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网8851b2599b8fcc22bcd126fff705cc1754275f77
8. If it is the first prize you are __________, you can't expect to get it easily.
A. for
B. after
C. at
D. on
答案:be after是个固定词组,意为“追求,追随”。如:
Oh,here is the book that I am after.(喔,那就是我正在寻求的书。) (答案D)
9. It is good __________ you to let us use your running machine. Actually, it is good __________ us to do some exercise every day.
A. of . . . of
B. for . . . for
C. of . . . for
D. for . . . of
答案:C请注意It is good of you to…和It is good for you to…的意思不同。
It is good of you to help us.意为“你帮助我们,你是一个好人。”用of 表示一个人的品德、脾气、性格、习惯。It is good for you to do morning exercise.意为“你做早锻炼,对你有好处。” (答案C)
10. "Where is the telephone box?" I asked. "Around the corner." a girl answered. I walked __________ the direction of her pointing finger.
A. to
B. on
C. in
D. with
答案:C
11. His younger brother is still __________school.
A. on
B. in
C. at
D. from
答案:C
12. Several boys were hit __________ the car.
A. with
B. by
C. for
D. on
答案:B
13. That was the girl we were speaking __________.
A. of
B. at
C. from
D. in
答案:speak是个不及物动词。speak to somebody,speak with somebody意为“和某人讲话”。speak of somebody(something)意为“谈及某人/某事”。(答案A)
14. Here is the item that you asked __________.
A. in
B. of
C. for
D. with
答案:C
15. The book __________ which I paid $10 is now out of stock.
A. in
B. for
C. to
D. with
答案:B
16. The lady __________ whom I was talking was our headmistress.
A. at
B. from
C. with
D. for
答案:C
17. I have no interest __________ or patience __________ Majiang playing.
A. in . . . with
B. at . . . in
C. for . . . at
D. with . . . about
答案:A
18. She promised to join the club
A. next month
B. in next month
C. at next month
D. on next month
答案:A
19. We have little knowledge __________ or experience farming.
A. or . . . in
B. in . . . with
C. about . . . or
D. of . . . in
答案:D
20. Whom is the gift __________?
21世纪教育网 -- 中国最大型、最专业的中小学教育资源门户网站。版权所有@21世纪教育网
本资料来自于资源最齐全的21世纪教育网8851b2599b8fcc22bcd126fff705cc1754275f77
A. for
B. to
C. at
D. with
答案:A
21. The pretty girl was stared __________.
A. for
B. on
C. in
D. at
答案:D
22. She has deep love __________ her aunt.
A. about
B. to
C. of
D. for
答案:D
23. The headmaster punished Mr. Wang __________ his impatience.
A. in
B. for
C. of
D. on
答案:B
24. --What's the story __________? --Education in Australia.
A. from
B. by
C. at
D. about
答案:D
…… 此处隐藏:14634字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……相关推荐:
- [基础教育]2016-2022年中国钢芯铝绞线市场现状调
- [基础教育]语文部编版初一语文下册练习题 句式变
- [基础教育]南京继续教育参考答案--深入学习贯彻习
- [基础教育]国旗下讲话稿——珍惜时间好读书
- [基础教育]北师大版六年级数学下册圆锥的体积教学
- [基础教育]人教版-音乐-四年级下册-四年级下册音
- [基础教育]乔布斯2019年斯坦福大学毕业典礼致辞.d
- [基础教育]2015年加油站安全知识竞赛试题及答案
- [基础教育]2020年教师年度考核个人工作总结
- [基础教育]2019年中考历史试题-2019年大庆市初中
- [基础教育]初三仁爱英语第一轮总复习教案
- [基础教育]SG-A094电气配管安装工程隐蔽验收记录
- [基础教育]冀教版小学数学三年级下册第六单元教材
- [基础教育]青岛版(五制)小学科学二年级下册16《制
- [基础教育]2018-2019年初中科学初一中考真卷测试
- [基础教育]幼儿园大班期末简短评语精选
- [基础教育]2018云南临沧公务员考试申论技巧:这样
- [基础教育]学校食堂经营管理方案
- [基础教育]新中国砥砺奋进的七十年原文
- [基础教育]真空泵的选型及常用计算公式
- 高职田径课程教学现状与对策
- 全髋关节置换术在老年股骨颈骨折患者中
- 青人社厅函〔2016〕576号(附件)工资
- cp101-07砂子检验作业指导书 - secret
- 微观经济学 第八章 博弈论 习题
- 2014高考真题(词语运用)汇编及答案
- 2018年人教版七年级语文下册《第三单元
- 苏教版数学四年级上册第一单元试题 - M
- 四川大学新闻与传播考研2000-2010年真
- 浙江万里学院英语专业四年制本科教学计
- 最新2018马年事业祝福语-范文word版(2
- 最全模具行业术语英文翻译
- 皮亚杰的发展心理学理论
- 64篇高考情景式默写 练习题及答案
- 仿写(学生稿)
- 《SQL Server数据库技术》试卷A
- 第七章作业答案
- 江苏省赣榆县海头高级中学高中语文必修
- 浙江省2001年10月自考正常人体解剖学答
- 2012英语重点短语




