全球营销-基坎-第六版-第五章题库-答案
Global Marketing, 6e (Keegan/Green)
Chapter 5 The Political, Legal, and Regulatory Environments
1) When Barack Obama was sworn in as the president of the United States, he inherited a situation that had confounded his predecessors for half a century. America's complex relationship with Cuba illustrates the impact the political, legal, and regulatory environments can have on international trade and global marketing activities.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 136
2) In Europe, the inpidual EU countries are giving up the right to set their own product standards, and are making other sacrifices in exchange for improved market access.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 137-138
3) Political risk is the possibility of a change in a country's political environment or government policy that would positively affect a company's ability to operate effectively and profitably. Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 138-139
AACSB: Reflective Thinking
4) It is estimated that 90 percent of the foreign cigarettes sold in China are smuggled in. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 141
5) When cars cross borders from France to Switzerland or from France to Great Britain, they contain several bottles of wine, due to high excise and VAT can also encourage legal cross-border shopping.
Answer: TRUE
Diff: 1 Page Ref: 142
6) It has been estimated that tax minimization of foreign companies doing business in the United Sates cost the government $3 billion each year.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 142
AACSB: Reflective Thinking
7) The various forms of asset seizure represent the ultimate threat that a government can direct toward a company.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 143
AACSB: Reflective Thinking
8) If a foreign company is taken over by the host country government and some form of compensation is paid, "confiscation" has occurred.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 143
AACSB: Reflective Thinking
9) If a foreign company is taken over by the host country government and some form of compensation is paid, "expropriation" has occurred.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 143
AACSB: Reflective Thinking
10) If a foreign country decides to take over banking business from private banks to benefit public and pays adequate payment then it is referred to as nationalization.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 143
AACSB: Reflective Thinking
11) Nationalization, expropriation, and confiscation are approved by international law as a legitimate exercise of government power as long as the act satisfies a "public purpose." Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 144
AACSB: Reflective Thinking
12) When a foreign country expropriates an American corporation, the U.S. court can get involved in arbitration.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 144
AACSB: Reflective Thinking
13) A 'civil-law country' is one in which the legal system reflects the structural concepts and principles of the Roman Empire in the sixth century.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 146
AACSB: Reflective Thinking
14) Louisiana is the only state that has not fully adopted the Uniform Commercial Code (UCC) since its laws are heavily influenced by the French civil code.
Answer: TRUE
Diff: 3 Page Ref: 146
AACSB: Reflective Thinking
15) India, Pakistan, Malaysia, Korea, and Japan have common-law jurisdictions.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 147
AACSB: Reflective Thinking
16) "Sharia" and "haram" are important concepts in civil-code laws, which are commonly practiced in Middle Eastern countries.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 147-148
AACSB: Reflective Thinking
17) The requirement that all restaurants declare that the meat is "halal" is based on Islamic Laws. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 147-148
18) If a foreign company only has a sign board in any state in the United States then that company is subject to the jurisdiction of U.S. courts.
Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 148
AACSB: Reflective Thinking
19) A trademark gives the inventor of a product the exclusive legal right to make, use, and sell an invention for a specific period of time.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 148-149
AACSB: Reflective Thinking
20) To establish ownership of a written, recorded, performed, or filmed creative work, it is necessary to apply for and be granted a patent.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 148-153
AACSB: Reflective Thinking
21) Patents and trademarks that are registered in the United States are protected in all countries of the world.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 148-153
AACSB: Reflective Thinking
22) A patent is a distinctive motto that a manufacturer affixes to a particular product or package to distinguish it from goods produced by other manufacturers.
Answer: FALSE
Diff: 1 Page Ref: 148-153
23) A U.S. company wishing to obtain foreign patent rights must apply to the Paris Union within one year of filing in the United States or risk a permanent loss of patent rights abroad. Answer: TRUE
Diff: 2 Page Ref: 148-153
AACSB: Reflective Thinking
24) The Patent Cooperation Treaty (PCT) requires companies to file separate applications in all signatory countries.
Answer: FALSE
Diff: 2 Page Ref: 148-153
AACSB: Reflective Thinking
25) A company wishing to register a trademark in the European Union can only do so on a country-by …… 此处隐藏:24188字,全部文档内容请下载后查看。喜欢就下载吧 ……
相关推荐:
- [实用模板]第八章:法国“新浪潮”与“左岸派”
- [实用模板]2021年北京上半年临床医学检验技师生物
- [实用模板]SAP GUI 7.10客户端安装配置文档
- [实用模板]2001年临床执业医师资格考试综合笔试试
- [实用模板]36机场工作实用英语词汇总结
- [实用模板](一)社会保险稽核通知书
- [实用模板]安全教育主题班会材料
- [实用模板]濉溪县春季呼吸道传染病防控应急演练方
- [实用模板]长沙房地产市场周报(1.30-2.3)
- [实用模板]六年级数学上册典中点 - 图文
- [实用模板]C程序设计(红皮书)习题官方参考答案
- [实用模板]中国证监会第一届创业板发行审核委员会
- [实用模板]桥梁工程复习题
- [实用模板]2011学而思数学及答案
- [实用模板]初中病句修改专项练习
- [实用模板]监理学习知识1 - 图文
- [实用模板]小机灵杯四年级试题
- [实用模板]国贸专业毕业论文模板
- [实用模板]教育学概论考试练习题-判断题4
- [实用模板]2015届高考英语一轮复习精品资料(译林
- 00Nkmhe_市场营销学工商管理_电子商务_
- 事业单位考试法律常识
- 诚信教育实施方案
- 吉大小天鹅食品安全检测箱方案(高中低
- 房地产销售培训资料
- 高一地理必修1复习提纲
- 新概念英语第二册lesson_1_练习题
- 证券公司内部培训资料
- 小学英语时间介词专项练习
- 新世纪英语专业综合教程(第二版)第1册U
- 【新课标】浙教版最新2018年八年级数学
- 工程建设管理纲要
- 外研版 必修一Module 4 A Social Surve
- Adobe认证考试 AE复习资料
- 基于H.264AVC与AVS标准的帧内预测技术
- 《食品检验机构资质认定管理办法》(质
- ABB变频器培训课件
- (完整版)小学说明文阅读练习题及答案
- 深思洛克(SenseLock) 深思IV,深思4,深
- 弟子规全文带拼音




